29 Sep 2019

Boek Jordaan van Boskoop uitgereikt aan burgemeester Spies

Met de uitreiking van het boek De Jordaan van Boskoop aan burgemeester Liesbeth Spies heeft de VNR Boskoop zijn 40-jarig bestaan op passende wijze gevierd.

Bijna driekwart van de bewoners van de Voorkade, Ridderbuurt, (Dwars)Nieuwstraat, Biezen(tocht) en Galerij waren aanwezig in het gebouw van Harmonie Excelsior om de verjaardag van hun bewonersvereniging te komen vieren. Een bijzondere dag want zaterdag 28 september 2019 was niet alleen burendag, maar ook de dag dat het boek De Jordaan van Boskoop aan burgemeester Spies werd uitgereikt. Het boek is naar het oorspronkelijke verhaal van G.C. van Kleef, opgetekend door Kees van Kleef en onder redactie van Gé Vaartjes en Jean-Paul Karting geactualiseerd en aangevuld met informatie uit historische bronnen en aanvullende verhalen. 

 

Bert Helder, voorzitter van de vereniging, hield een korte presentatie over de historie, het nut en de toekomstplannen van de vereniging. Hierna nam Jean-Paul Karting, een van de redacteuren van het boek, het woord over en reikte het eerste exemplaar uit aan burgemeester Spies. In haar woord benadrukte burgmeester Spies nog eens hoe bijzonder de historie van deze buurt is en dat de vereniging VNR Boskoop voor haar en de gemeente een belangrijke gesprekspartner is om nog directer naar de inwoners te kunnen luisteren. Vervolgens signeerde zij het eerste exemplaar van het boek en plaatste deze in de nieuwe minibieb, een bibliotheekkast die in de speeltuin van de Nieuwstraat komt te staan, waar bewoners de boeken in kunnen plaatsen die zij met de buurt willen delen. 

 

Als afsluiting van de middag konden de bewoners hun boek ophalen en napraten met een drankje.