6 Oct 2020

Stilte voor de storm

Het gezegde 'Niets is wat het lijkt' klopt als een bus als het gaat om het buurtje Voorkade, (Dwars)Nieuwstraat, Ridderbuurt, Biezen(tocht) en Galerij. De straten in deze buurt waren afgelopen maanden door COVID19 stiller als normaal maar achter de schermen was de buurtvereniging wel degelijk druk bezig.

Het reguliere overleg met de gemeente is een vast punt waarbij steevast wordt uitgedragen dat we in de buurt waken voor verkeers(on)veiligheid, het blijvend tekort aan parkeerplekken, de doorstroom van sloten, het tractorverkeer op de N207, de scheepvaart met zijn soms angstige snelheden en veel meer. Ook de bebouwing aan de Voorkade blijven we monitoren, waar vrij recent alle door de gemeente aangeschreven omwonenden een update van hebben ontvangen. Dit alles tot gevolg dat de gemeente in gesprek is met de provincie over de aankoop / het beheer krijgen van grond  tbv parkeerplekken, een snelheidsmeter de gedragingen van automobilisten in de wijk heeft gemonitord; er gesprekken worden gepland met de verantwoordelijke voor de vaarbewegingen en nog vele lijntjes zijn uitgezet over het in beheer krijgen van de sloten om de waterhuishouding centraal aan te pakken. Binnenkort zullen wij ook eenieder informeren over de voorgenomen herinrichting van de (dwars)Nieuwstraat en Biezen(tocht), die in 2022/2023 gepland staat. 

Voor een gezamenlijk paasontbijt, een zomerse buurtbarbeque of een gezellig evenement moest er dit jaar een pas op de plaats worden gemaakt, maar we hopen dat, zodra het weer veilig kan, we dit weer met zijn allen te kunnen doen.