12 Nov 2020

Inventarisatie impressie bouwplannen Voorkade

Op het braakliggend terrein aan het begin van de Voorkade mogen al geruime tijd 2 huizen worden gebouwd met daarbij behorende parkeerplekken. Daarnaast worden in deze plannen de ontwikkeling van 16 appartementen meegenomen die naast deze woningen komen. Zowel de ontwikkelaar als de gemeente inventariseren via de Klankbordgroep van de aangeschreven bewoners hun mening.

Even terug in de historie:

Aan het begin van de Voorkade, tussen de huisnrs. 31 en 37, zijn al geruime tijd plannen voor de bouw van 2 nieuwbouwhuizen. Het bouwbesluit is 12 jaar oud, maar nog niet uitgevoerd doordat er binnen het bouwbesluit voorwaarden zijn opgenomen. Eén van de voorwaarden is de realisatie van een parkeergelegenheid van 26 parkeerplekken achter de 2 te bouwen huizen. Met name dit laatste heeft een vertragende werking gehad op de start van de bouw. Toen 2 jaar geleden de gemeente de betrokken bewoners bijeen liet komen en een plan voor de parkeergelegenheid presenteerde met de boodschap ‘zo wordt het’, is er een initiatief opgestart om dit plan samen met de buurt te nuanceren om meer draagvlak te krijgen. Tegelijkertijd is er een KlankBordGroep (KBG) Bouw Voorkade samengesteld om de communicatie tussen de gemeente en de betrokken buurtbewoners te kanaliseren. De KBG heeft een adviserende functie en fungeert als spreekbuis tussen de gemeente en de betrokken buurtbewoners. De ‘betrokken buurtbewoners’ zijn de bewoners in het gebied tussen de Galerij - Voorkade - DwarsNieuwstraat - Nieuwstraat.

het heden:

We zijn twee jaar verder door diverse ontwikkelingen, waaronder een andere projectontwikkelaar en wisselingen van projectmanagers bij de gemeente. Ondertussen is het project voor de bouw van 2 huizen uitgebreid met de bouw van een appartementencomplex aan de Voorkade tussen de huisnummers 25 en 31, met een uitbreiding op de parkeergelegenheid. Men heeft het nu over 78 parkeerplekken. 

Voor het appartementencomplex is een impressie door de gemeente vrijgegeven. Dit betekent dus niet dat de vorm en grootte al vaststaat. De gemeente heeft nog geen vergunning aan de projectontwikkelaar afgegeven. Tot en met zondag 15 november vind er een inventarisatie plaats hoe de betrokken buurtbewoners denken over de impressie van het appartementencomplex en het inrichtingsvoorstel van de parkeergelegenheid. Deze inventarisatie en terugkoppeling naar de gemeente wordt uitgevoerd door de KBG. Als er behoefte is om uw mening over deze voorgenomen bouw kenbaar te maken, kunt u tot en met zondag 15 november reageren via de email contact@vnrboskoop.nl of via het postadres van de VNR: Nieuwstraat 77. U kunt het bestuur van de VNR altijd benaderen, maar let dan aub op de COVID regels.