5 Jan 2021

Van Jungle naar Chillplek !!!

Om de groene strook tussen de N207 en de hoek Nieuwstraat / Biezen aan te pakken door er een buurtvriendelijke chillplek van te maken is er op de site www.kernmetpit.nl een donatie aangevraagd. En hoe leuk is het, dat onze buurt als een van de weinige Zuid Hollandse initiatieven is uitgekozen om ook daadwerkelijk deze chillplek te gaan creƫeren !!

Het is maar een klein stukje provinciale grond van 100 x 100 meter, gelegen midden in onze buurt dat verpaupert door gebrek aan onderhoud. Vanuit de VNR zijn we bezig om samen met de gemeente en de provincie dit stukje grond bij de buurt te betrekken en er een ontmoetingsplek van te maken, waar ook de mogelijkheid is om de honden uit te laten. 

Dat gaat nogal wat kosten: denk aan de aankoop of het gebruik van de grond, het veilig maken door een omheining en of de plaatsing van een vangrail, het snoeien van alle struiken, de grondbedekking (bomschors, gras, grind) en een bruggetje om ook op het terrein te komen. Maar dat alles is altijd beter dan een plek waar je regelmatig vuil vindt, een plek voor assemblage van gestolen fietsen of wildkamperen door buitenlanders tijdens de zomermaanden. 

De KNHM foundation heeft via www.kernmetpit.nl ons project gekozen om te ondersteunen en daarom ontvangen wij een bijdrage om dit project vorm te geven, als we voor het eind van dit jaar van deze jungle een chillplek weten te maken. Inmiddels is er een impressie van het doel en zijn we met de gemeente en de provincie in overleg om dit stukje grond bij de buurt te betrekken. 

De powerpointpresentatie van het projectplan is hier te downloaden. https://kernmetpit.nl/Projecten+menu/ingeschreven+projecten+2021/1799358.aspx?t=van-jungle-naar-chillplek